Ücretsiz Firma Ekle
Güray Şahin 
(224) 220 62-86
(224) 220 62-86
Tuzpazarı Mahallesi Abdal Caddesi 12.Fırın Sokak No:2 Osmangazi / BURSA
Osmangazi / Bursa

HAKKIMIZDA

    "Resul ŞAHİN: “Abdal Simit Fırını’nı Bursa halkı yarattı. Biz sadece bu fırında daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. Bugüne kadar da parayı değil, hizmet etmeyi düşündük…”
    Abdal Simit Fırını'nda ilk simit 1969'da Güray ŞAHİN'in babası Resul ŞAHİN tarafından odun ateşinde pişiriliyor. Halen odun ateşi kullanmayı sürdüren Abdal Simit Fırını'nın tarihi bazı araştırmalara göre ise yüzyıllar öncesine uzanıyor. Fırının adını, Bursa'nın fethedilmesinden önce ve fetih sırasında Osman Gazi'ye yardımcı oluğu söylenen dervişlerden Abdal Mehmet'le ilişkilendirenler de var. Tabi o tarihlerde bu fırın da simit değil, somun ekmek pişiriliyor… Dini yönü güçlü öykülerle süslü efsaneye dayalı bir tarih… Fırın bugünkü Tuzpazarı Mahallesi'nde tam da Abdal Mehmet Türbesi'nin hemen karşısında bulunuyor.
    Abdal Simit Fırını ismiyle üretim 1969'da başlıyor. 1969 yılına kadar ekmek fırını olarak işletildiği söylense de boş bir fırın olarak kaldığı da söyleniyor. 1969 yılından sonra Resul ŞAHİN tarafından ilk simit çıkarılmaya başlanıyor. Bursa'nın en güzel simitleri bu fırında halk ile buluşuyor. Resul ŞAHİN'den sonra oğlu güray şahin'de baba mesleğine kaldığı yerden devam edip abdal fırını'nı işletmiştir. Fırın şu anda da eskide olduğu gibi ihtişamını korumaya devam ediyor. Fırının şu an ki yapısına baktığımız zaman, tarihi bir mekan olmadığı kanısına varabiliriz. Bu da çok doğaldır, çünkü fırının bulunduğu alan 2007'de Osmangazi Belediyesi'nin meydan düzenleme projesi kapsamında yıkılmıştır. Meydan düzenlemesi 4 yılda tamamlanmış ve fırın 2011'de yeniden yanmaya başlamıştır…
    Raif KAPLANOĞLU da, ""Doğal ve Anıtsal Eserleri ile Bursa"" adlı kitabında fırından şöyle bahsetmektedir: ""Abdal Mehmet Türbesi yanında bulunan simitçi. 16. yüzyıl salnamelerinde de türbe yanındaki fırından özellikle söz edilmektedir. Bu fırın ile türbe arasından geçen yol ipek yolu olup çok işlekti. yolcular da genellikle burada konaklardı.''
    Marka tescili ve gıda üretim iznine de sahip olan fırın, yerel halkın dışında Bursa'ya dışarıdan gelen bir çok yerli ve yabancı turistin yanı sıra ünlülerin de uğramadan geçmedikleri bir mekan.
    Bursa'da ‘simit'ten söz açıldığında sohbet eninde sonunda isim olarak ayakta kalan tarihi yerlerimizden bir tanesi olan Abdal Fırını'na geliyor.
    Siz değerli müşterilerimizi bu tarihi mekanda eşsiz lezzetleri tatmak için her daim bekliyoruz..."